Ofte stilte spørsmål

Se nederst for komplett dokumentasjon.

LifeVac® har allerede eksistert i åresvis i både USA og Storbritannia og er derfor nøye testet og grundig ettergått av både myndigheter og uavhengige forskningsinstitusjoner.

LifeVac er per dags dato det eneste medisinske utstyret for blokkerte luftveier som har fagfellevurdert forskning i ryggen. LifeVac er CE-merket klasse-1 medisinsk utstyr og er derfor automatisk kvalifisert for salg på det norske markedet. I tillegg er det FDA- Canadian Health Service og MHRA-registrert for salg i USA og Storbritannia. 

Siden LifeVac ble lansert har det blitt publisert flere fagfellevurderte forskningsartikler omkring bruken og effektiviteten av produktet. Vi har samlet alt materiellet i en medisinsk mappe som er tilgjengelig for alle som er interesserte. 

Vi advarer om sterke bilder i enkelte av forskningspublikasjonene som baserer seg på kadaver.

Åpne komplett dokumentasjon

LifeVac.no er en helnorsk nettbutikk eid av EC Life AS, og er eneste offisielle importør av LifeVac til Norge.

Vær svært obs på nettadresser som ligner på vår og som lokker med billige priser. Selv om de er skrevet på norsk er de ikke oss.

Dersom du kjøper 'LifeVac' et annet sted er det svært stor risiko for å motta en livsfarlig kopi som ikke fungerer i en nødssituasjon.

Husk at det som regel alltid tilkommer både frakt, moms og ekstra tollregning på kjøp fra utlandet.

Skulle du mot formodning finne en ekte LifeVac i en utenlandsk nettbutikk, vil det uansett ikke lønne seg etter alle avgifter legges til.

I en nødssituasjon kan LifeVac brukes flere ganger dersom fremmedlegemet ikke kommer opp ved første forsøk. Etter å ha brukt LifeVac i en nødssituasjon anbefaler vi å erstatte produktet med et nytt. Dette anbefaler vi fordi LifeVac kan ha blitt skadet etter å ha blitt håndtert i en panikksituasjon. Dette kan være vanskelig å oppdage.

Selve LifeVac-apparatet har ingen utløpsdato. Maskene kommer imidlertid med en påstemplet dato 2-3 år frem i tid avhengig av når den ble produsert. Etter dette anbefaler vi å bytte maskene for å være helt sikker på at den fungerer som tiltenkt i en nødssituasjon. Maskene er rimelige og kan handles her.